Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Ιερά Σύνοδος: ''Επιστολές υπάρχουν πολλές, τελική όμως μία...''




Του Αιμίλιου Πολυγένη

Απάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου έδωσε η Ιερά Σύνοδος δημοσιοποιώντας την τελική επιστολή που έλαβε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην οποία δεν αναφέρονταν "προσωπικοί λόγοι" απουσίας του Αρχιεπισκόπου από τη Σύναξη των Προκαθημένων.

Η ανακοίνωση της Ι. Συνόδου αναφέρει:

"Για την καλύτερη πληροφόρηση των ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημερώσεως, σχετικά με δημοσιεύματά τους που αναφέρονται στην εκπροσώπηση της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Σύναξη των Προκαθημένων στη Γενεύη της Ελβετίας και, προκειμένου να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις:

Σας αποστέλλουμε από το αρχείο της Ιεράς Συνόδου ακριβές αντίγραφο της τελευταίας και τελικής επιστολής Της, με ημερομηνία 13 Ιανουαρίου 2016, περί της εκπροσώπησης της Εκκλησίας μας στη Σύναξη των Προκαθημένων, η οποία πραγματοποιήθηκε από 21ης έως 28ης Ιανουαρίου 2016 στη Γενεύη της Ελβετίας.

Σε αυτήν δεν μνημονεύονται «προσωπικοί λόγοι» απουσίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ από την ανωτέρω Σύναξη, καθώς οι εντωμεταξύ συνθήκες δεν επέτρεπαν μια τέτοια αναφορά. Αυτονόητο είναι ότι τις οριστικές θέσεις του αποστολέα τις διαμορφώνει η τελική του επιστολή και όχι κάποια ενδιάμεση".






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου