Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Το φαινόμενο των επιθέσεων των αντιεξουσιαστών σε Ιερούς Ναούς και στην Ιερά Σύνοδο… •• Η Πρόεδρος του δικαστηρίου που αθώωσε τους ιερόσυλους στη Θεσσαλονίκη, είναι ακόμη στη θέση της;;


ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Μόνον ως κεραυνός εν αιθρία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το πρωτοφανές για τα εκκλησιαστικά δεδομένα στη χώρα μας, περιστατικό που συνέβη το πρώτο, στον Μητροπολιτικό ναό της Θεσσαλονίκης. Η βίαιη είσοδος στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, κατά την Κυριακάτικη θεία λειτουργία, δηλαδή κατά την κορυφαία ιερή στιγμή για εμάς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, ατόμων του λεγομένου αντιεξουσιαστικού χώρου, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν.
Γιατί συνέβη, όμως, αυτό;
Γιατί οι συγκεκριμένες ομάδες αντίδρασης στοχοποίησαν ξαφνικά την Εκκλησία;

Οι αιτίες και τα ερωτηματικά πολλά.
Το βασικότερο: για να δούν αυτοί που θέλουν να “τεστάρουν” τις αντιδράσεις ενός συμπαγούς τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, του λεγομένου χριστεπωνύμου πληρώματος, ενόψει της επίσημης πλέον θέσης- πρότασης που ακούστηκε από το στόμα του ίδιου του πρωθυπουργού, σχετικά με τον επίσημο πλέον διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους.
— Η συνέχεια, όμως, είναι εξίσου φοβερή αν όχι περίεργη. Οι συλληφθέντες– προερχόμενοι από κάθε καρυδιάς καρύδι– όταν προσήχθησαν ενώπιον της Προέδρου της έδρας, αντί να καταδικαστούν για προσβολή θρησκευτικών συμβόλων ή για διακοπή θρησκευτικής λατρείας — φαντασθείτε αν συνέβαινε αυτό σε κάποιο τέμενος, ή σε Συναγωγή. ή σε ναό βουδιστών, τί θα είχε γίνει — η Πρόεδρος του Μονομελούς δεν επέβαλε ουδεμία ποινή για την αποτρόπαιη, από κάθε πλευρά, πράξη τους , αλλά τους τιμώρησε για ποιό πράγμα λέτε;;
Γιατί δεν έδωσαν τα χέρια τους για να τους πάρουν δακτυλικά αποτελέσματα!!! Και η κυρία αυτή εξακολουθεί και κάθεται στην έδρα της και να δικάζει και να αμείβεται με χρήματα του έλληνα φορολογούμενου, ο οποίος στην μεγάλη του πλειοψηφία είναι ορθόδοξος χριστιανός.
Και για όλα αυτά κανείς δεν συγκινήθηκε, κανείς δεν είπε λέξη!

Ούτε κάν τα πολιτικά κόμματα δεν αντέδρασαν όπως έπρεπε.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, έπρεπε να παρέμβει ο ίδιος προσωπικά προς την κυβέρνηση και στους αρμόδιους υπουργούς και να ζητήσει ευθύνες και να μην αρκεστεί στην χλιαρή δήλωση που έκανε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Επίσης ένοχη και ανησυχητική θεωρείται η σιωπή του πνευματικού κόσμου της συμπρωτεύουσας,της πανεπιστημιακής κοινότητας,(απ´όπου ξεκίνησαν την πορεία τους οι αντιεξουσιαστές), της Ακαδημίας Αθηνών, του για ψύλλου πήδημα λαλίστατου Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, των αμαρτωλών αλλά χρυσοφόρων ΜΚΟ–μέλη των οποίων είναι κάποιοι αντιεξουσιαστές!! Γιατί εσιώπησαν όλοι αυτοί;
Δεν καταλαβαίνουν οτι μετά τις επιθέσεις στις Εκκλησίες, έρχεται η δική τους η σειρά;

Πού είναι, λοιπόν, όλοι αυτοί;;Πού στην ευχή κρύφτηκαν;
Γιατί αυτή η άκρα του τάφοι σιωπή, σε βαθμό παρεξήγησης;
Και πριν στεγνώσει το μελάνι, από την επίθεση στη Θεσσαλονίκη πληροφορηθήκαμε την επίθεση που δέχτηκε από εμπρηστική- καταδρομικού τύπου- επέμβαση, το κέντρο διοίκησης της Εκκλησίας μας , στα γραφεία της Συνόδου, στο κέντρο της Αθήνας, σε μία περιοχή με ισχυρή αστυνομική φρούρηση, λόγω των σημαντικών στόχων που ευρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή (πρεσβείες, VIP κατοικίες, κλπ).

Μακαριώτατε, στην στρατιωτική μεθοδολογία και τακτική, πριν ξεκινήσει ένας πόλεμος, έχουμε τις λεγόμενες προπαρασκευαστικές κινήσεις – ενέργειες, από την πλευρά αυτού που θα επιτεθεί πρώτος, δηλαδή του εχθρού. Και εν προκειμένω ο εχθρός, η κυβέρνηση δηλαδή της πρώτης φοράς αριστεράς, με την ανάληψη των καθηκόντων της ( πολιτική ορκωμοσία κλπ), σας έδειξε τις προθέσεις που έχει. Μην πείτε οτι αιφνιδιασθήκατε- δυστυχώς, ουδείς θα σας πιστέψει!

Και οι επιθέσεις αυτές είναι μία πρόβα τζενεράλε, για όλα αυτά που θα ακολουθήσουν. Ό μη γένοιτο!

http://www.exapsalmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου