Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Άρτης: ''Κύριε Πρωθυπουργέ κρατηθείτε όρθιος και αγέρωχος''


Γραφείο ειδήσεων Romfea.gr

Για καταστάσεις που εύχεται να μην ξαναζήσουμε ποτέ στην πατρίδα μας αλλά και για τις αξίες που πρέπει να έχουμε στην χώρα μας μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε για τα 317 θύματα από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής του μαρτυρικού χωριού Κομμένου, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.

''Στην πατρίδα μας αλλά και στον κόσμο ολόκληρο να υπάρχει ειρήνη, ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατία, αλληλεγγύη και αλληλοσεβασμό των ανθρώπων. Αξίες όμως που για να τις κατακτήσει κανείς χρειάζονται θυσίες πολλές, μακροχρόνιες και επίμονες. Και που πρέπει αυτές οι αξίες να παιρνούν μέσα από μία Παιδεία αναβαθμισμένη, που να σέβεται την εθνική, την πολιτιστική και την θρησκευτική παράδοση, με τις διαχρονικές, αιώνιες και καθοριστικές για την ζωή μας αξίες'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Στην συνέχεια ο κ. Ιγνάτιος τόνισε: ''Κύριε Πρωθυπουργέ απλά φιλικά έχουμε να σας πούμε κρατηθείτε κι εσείς όρθιος και αγέρωχος σε αυτή την δύσκολη εποχή. Μην υποκύπτετε στις πολλές και μεγάλες προκλήσεις και πιέσεις της αλλοπρόσαλης νέας εποχής και της ισοπεδωτικής παγκοσμιοποίησης.''

''Κοιτάξτε κατάματα τον λαό μας τον πολύπαθο, προπάντως τα παιδιά μας, μιλήστε τους με ειλικρίνεια, με ευθύτητα και με σεβασμό. Μιλήστε τους για την για την ιστορία μας, την γλώσσας μας, τον πολιτισμό μας, την παράδοσή μας, τα πιστεύματα μας, όλα τούτα που απαρτίζουν ατυό τον τόπο και που υπαγορεύουν μια ιεραποστολική παρουσία μέσα στον κόσμο σε μια κρίσιμη ιστορική συγκυρία'' συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Άρτης.

''Σας ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός να σας δίνει δύναμη, κρατειθείτε ψηλά. Ποτέ δεν θα πάψουν οι προκλήσεις, η ζωή μας δεν είναι μόνο δολάριο και ευρώ αλλά είναι κάτι ανώτερο που πρέπει να το ζητούμε όλοι μας και έχει διαχρονική και αιώνια αξία και σημασία. Παλέψτε με αντοχή υπομονή και επιμονή, με υγεία πολύ και πάντα για το καλό της αγαπημένης μας πατρίδας'' υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Ιγνάτιος.

http://www.romfea.gr/diafora/9967-artis-kurie-prothupourge-kratitheite-orthios-kai-ageroxos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου