Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννου του εκ Τερόβου στα Ιωάννινα


terobou-3

Παρουσία πλήθους κόσμου και παρά το βροχερό σκηνικό του καιρού, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στις 19.00, η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Ιωάννου του εκ Τερόβου, μπροστά στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας.
Σύμφωνα με τη βιογραφία του Αγίου, γεννήθηκε στο χωριό Τέροβο Ιωαννίνων από ευσεβείς γονείς. Ηταν προικισμένος με σωματικές και ψυχικές αρετές, κάτι που προκάλεσε τον φθόνο μερικών Τούρκων που του ασκούσαν συνεχώς πιέσεις να γίνει Μουσουλμάνος.
Ο Ιωάννης απέρριψε αμέσως τις δελεαστικές τους προτάσεις και αποφάσισε να μαρτυρήσει για τον Χριστό.
Δεν απαρνήθηκε την πίστη του στον Κύριο ούτε όταν καταδικάστηκε να καεί ζωντανός, πηδώντας μάλιστα μόνος του μέσα στη φωτιά ψάλλοντας μπροστά στους Τούρκους το "Χριστός Ανέστη".
Την Τιμία Κάρα του Αγίου ,προσκόμισαν Μοναχοί από την Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων όπου και φυλάσσεται ,ενώ την υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο Ιερός Κλήρος, εκπρόσωποι φορέων της πόλεως μαζί με πλήθος πιστών.
Με την άφιξη της Τιμίας Κάρας, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου.
Η Τιμία Κάρα θα τίθεται προς προσκύνηση, ευλογία και αγιασμό των πιστών στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Ιωαννίνων μέχρι την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα αναχωρήσει.

 από τον/την epirus-tv-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου