Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ταραχή κατόπιν εορτής στην Εκκλησία, μετά το άδειασμα Φίλη…


ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ
Δεν περιμέναμε οτι θα επαληθευθούμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα!

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα από την έναρξη της νέας Συνοδικής περιόδου– της 160ης–είχαμε πεί σχολιάζοντας τη νέα σύνθεσή της οτι για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι: οτι δεν θα πλήξουμε! Και που τα ίδια τα γεγονότα μας δικαιώνουν!
Με τις δηλώσεις που έκανε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος και Αντιπρόεδρος της ΔΙΣ, στο πλαίσιο των εργασιών του ΙΣΤ ´ Πανελληνίου Λειτουργικού Συμποσίου που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, σε ερώτηση που του έγινε και χωρίς να πιεστεί καθόλου απέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ιστορικές ευθύνες γιατί μίλησε κατόπιν εορτής και όχι εγκαίρως για το μάθημα των θρησκευτικών και δεν αντέδρασε όπως έπρεπε όταν ετέθη το θέμα. Είναι η πρώτη φορά που τίθεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μέσα στο κάδρο των ευθυνών και μάλιστα από τόσο υπεύθυνα αρχιερατικά χείλη!
Επιπροσθέτως αν λάβουμε υπόψη την επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για το μάθημα των θρησκευτικών καθώς και για όλες τις ανιστόρητες κορώνες του κ. Φίλη, όλα δείχνουν οτι περνάμε σε μία δύσκολη φάση. Μάλιστα η επισήμανση του Μητροπολίτη Πειραιώς οτι θα φέρει το θέμα προ ημερησίας διατάξεως στην Ιεραρχία, δείχνει με τον πιο άμεσο τρόπο οτι σίγουρα δεν θα πλήξουμε τόσο εμείς όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που δεν αρέσκεται σε τέτοιου είδους αιφνιδιασμούς! Όμως η δυσαρέσκεια πλέον προς την Εκκλησία και μάλιστα προς τα πρόσωπα που χειρίστηκαν το θέμα είναι διάχυτη. Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, με ανάλογο περιεχόμενο απέστειλε και ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος. Όλα αυτά δείχνουν οτι υπάρχει ανησυχία στον χώρο της Εκκλησίας και οι Ιεράρχες μας άρχισαν να νοιώθουν οτι η γή άρχισε να φεύγει κάτω από τα πόδια! Και αυτό το επέτρεψαν οι ίδιοι με τη σιωπή τους και την αδιαφορία τους ! Με εξαίρεση τον Πειραιώς Σεραφείμ που ασχολείται εξ αρχής με το θέμα και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και των επερχομένων νέων δεινών , η επίσημη Εκκλησία μέχρι τώρα μας καθησύχαζε για το θέμα και οτι δήθεν συνεργάζεται αρμονικά επ´αυτού με τον καθ´ύλην αρμόδιο Υπουργό κ. Φίλη, ο οποίος βγήκε στα κανάλια και άδειασε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον οποίο– ούτε λίγο ,ούτε πολύ– παρουσίασε ως «συνεργάτη» αυτής της εξέλιξης που πήρε το μάθημα!!

Εμείς εδώ με καθαρή και αντικειμενική σκέψη θα σχολιάζουμε πάντα τα εκκλησιαστικά δρώμενα και θα σας κρατάμε ενήμερους!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου