Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Άγιοι Αρχιερείς, αργά καταλάβατε οτι ο κ. Φίλης εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία ….



ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ.ΤΖΟΥΜΑ

Αυτά που περνά η Ελλάδα σήμερα, τα είχαμε προαναγγείλει οτι θα συμβούν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οχι γιατί τα υπόλοιπα κόμματα ήταν φιλο- χριστιανικά και ολιγότερο αντί ,αλλά γιατί η ιδεοληψία της αριστεράς λειτουργεί με εξουθενωτικούς όρους για ένα αντίπαλο δέος, και εν προκειμένω κατά της Εκκλησίας!
Αυτά που περνά η ελληνική κοινωνία σήμερα τα είχαμε προβλέψει και κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου, τόσο κατά τις εκλογές που έφεραν τον κ. Τσίπρα στην εξουσία, όσο και κατά το δημοψήφισμα- φιάσκο.
Αυτά που γίνονται στα σχολεία σήμερα, με την υποβάθμιση των θρησκευτικών και όλων των άλλων που θα ακολουθήσουν, μάλλιασε η γλώσσα μας να λέει οτι είναι η συνέχεια ενός προσχεδιασμένου γενικότερου σχεδίου που στόχο έχει την ουδετεροποίηση της Ελλάδας στους τομείς εκείνους που θα σταθούν εμπόδιο στα γενικότερα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων που ήδη άρχισε να επιβάλλεται στην Ελλάδα .
Μιά απλή ματιά να ρίξει κανείς στη χώρα μας σήμερα και θα καταλάβει πως οι άλλοτε ευαισθητοποιημένοι Έλληνες, που έβγαιναν με το παραμικρό στους δρόμους και διαδήλωναν, έχουν μετατραπεί σε μαλθακοί θεατές των δημίων της κοινωνίας,της έννοιας του έθνους , της γλώσσας μας , της παιδείας μας, της θρησκείας μας και του πολιτισμού μας.

Αυτά που περνά η Εκκλησία σήμερα τα φωνάζαμε από αυτή εδώ την έπαλξη, αλλά και με κάθε μας δημόσια παρέμβαση και γινόμασταν ενοχλητικοί και αντιπαθείς!
Έφτασαν στο σημείο Ιεράρχες της Ορθόδοξης Ελλάδας– ευτυχώς οι κατά πάντα ολίγοι– να μας διαμηνύουν …» να μην τα σκαλίζουμε» !! Ονόματα δεν λέμε!
Είναι αυτοί που δεν δυσκολεύτηκαν να ταυτιστούν με το καθεστώς και εμμέσως να επαινέσουν τον κ. Τσίπρα ο οποίος θα αναδειχθεί ως ο μεγαλύτερος Πρωθυπουργός της νεότερης Ελλάδας- Μακάρι!!!
Αυτά που περνά η εκκλησιαστική ενημέρωση σήμερα, δεν είναι ανεξήγητα, ούτε πρωτοφανή ! Είναι συνέχεια της σκοτεινής περιόδου που διαδέχθηκε την φωτεινή επικοινωνιακά περίοδο του Μακαριστού Μεγάλου Χριστοδούλου.
Όταν εκκλησιαστικές ιστοσελίδες, αντί να ενώνουν τη φωνή τους με τη δική μας φωνή, όταν πρώτοι εμείς αποκαλύπταμε και παρουσιάζαμε το ΦΕΚ με το νόμο που πέρασε ο κ. Φίλης, με τις μαϊμουδιές του για το μάθημα των θρησκευτικών, να φωνάζουν και να επαίρονται οτι νίκησε η Εκκλησία και επεβλήθη στον κ. Φίλη, ενώ συνέβαινε το αντίθετο, τότε δεν λυπάσαι απλώς αλλά πονάς και πνίγεσαι!
Ξαφνικά ανακάλυψαν όλοι οτι ο κ. Φίλης έκανε τη δουλειά του εξοστρακίζοντας την Εκκλησία από τα πόδια του!
Μα ο κ. Φίλης δεν ενεργούσε μόνος του,αλλά εκτελούσε το σχέδιο που του υπαγόρευσαν! Και τώρα αύριο- μεθαύριο, με τον ανασχηματισμό θα φύγει από το Υπουργείο Παιδείας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα με την Εκκλησία, αλλά το κακό έχει γίνει! Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!
Ξαφνικά ο Αρχιεπίσκοπος αισθάνεται οτι τον πρόδωσαν και δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα! Ποιά συμφωνηθέντα όμως; Τα συμφωνηθέντα που βγήκε και είπε στο Kontra ο κ. Φίλης ή τα συμφωνηθέντα που είπε την επομένη με τους Θεολόγους ο Αρχιεπίσκοπος;
Ξαφνικά οι Μητροπολίτες μας ένας – ένας, άρχισαν να εκδίδουν κατεβατά ανακοινωθέντων και να καταγγέλουν τον κ. Φίλη!
Νωρίς το θυμηθήκατε όλοι!
Με εξαίρεση τον Σεβ. Πειραιώς Σεραφείμ, που πρώτος κατάλαβε το δόλιο σχέδιο Φίλη και το κατήγγειλε, όλοι οι άλλοι παρακολουθούσαν απαθώς!
Αλήθεια η Συνοδική Επιτροπή–αποτελουμένη από τους Σεβ. Μητροπολίτες Φιλίππων Προκόπιο, Ηλείας Γερμανό και Καισαριανήας Δανιήλ– την οποία όρισε η Ιεραρχία και η οποία είχε επωμισθεί τον διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα αυτό γιατί σιωπά;
Θα έπρεπε το λιγότερο να παραιτηθεί από την θέση αυτή και να πεί ευθέως, τόσο προς τον Αρχιεπίσκοπο και την Ιεραρχία, όσο και προς τον Ελληνικό λαό:
δυστυχώς αποτύχαμε!
Το Mea culpa, πρέπει να έχουν το θάρρος να το λένε όχι μόνο οι πολιτικοί, αλλά και οι πνευματικοί μας Ταγοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου